Κοιλιάρης Run

Ο Δήμος Αποκορώνου με την Κοινωφελή Επιχείρηση του, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων και οι Σύλλογοι και φορείς της περιοχής του Αποκόρωνα Χανίων συνδιοργανώνουμε μία αθλητική – φυσιολατρική – ψυχαγωγική δραστηριότητα, με περπάτημα ή τρέξιμο, προσιτή σε γονείς και παιδιά την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στις 18:00.

Στους τρεις αγώνες θα υπάρχει:

  • επαρκής εφοδιασμός σε υγρά
  • ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα δρόμου 13,5 χλμ.
  • επαρκής σήμανση της πορείας διαδρομής των αθλητών με εθελοντές και δείκτες.
  • υπεύθυνη συλλογή προσωπικών αντικειμένων από τις αφετηρίες και παράδοση στον τερματικό σταθμό των αγώνων στον Στύλο.
  • παροχή δωρεάν υπηρεσιών αθλητικού μασάζ στον Στύλο
  • σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές, διασώστες, και ιατρικό προσωπικό, καθώς αστυνομία και ΕΚΑΒ
  • δωρεάν φύλαξη παιδιών από εξειδικευμένο προσωπικό στην πλατεία του Στύλου
  • στον μαθητικό αγώνα 3.5 χλμ θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα, μπλουζάκια και δωρεάν συμμετοχή στην κλήρωση ενός ποδηλάτου
  • σε όλους τους συμμετέχοντες των δύο μεγάλων αγώνων θα δοθούν αναμνηστικό δίπλωμα, μετάλλιο, μπλουζάκι και στους 3 πρώτους όλων των κατηγοριών θα δοθεί κύπελλο
  • στον τερματισμό θα προσφερθεί κέρασμα με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ ή τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου.

Ο φυσιολατρικός αγώνας “ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ RUN” είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός σε συμμετοχές τα τελευταία χρόνια στον Αποκόρωνα.

Διαδρομές

Σχετικά εύκολες και με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι τρείς πανέμορφες φυσιολατρικές διαδρομές μέσα σε πλούσια βλάστηση ακολουθώντας – κυρίως την ροή του Ποταμού Κοιλιάρη προσφέρουν στοιχεία εκπληκτικής ομορφιάς. Ο Ιούνιος είναι η ωραιότερη περίοδος, κατά την οποία συνδυάζεται η πλήρης ανθοφορία της περιοχής με την παρουσία νερού σε όλο σχεδόν το μήκος του Κοιλιάρη.Περπατώντας στις όχθες του ποταμού Κοιλιάρη, ο επισκέπτης νοιώθει πως περιηγείται όχι μόνο σε ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό περιβάλλον αλλά και στην μακραίωνη ιστορία του τόπου. Ο τόπος που έδινε ζωή στην Αρχαία Απτέρα, λόγω των νερών του ποταμού και του εύφορου κάμπου που εκτείνεται ανατολικά της αρχαίας πόλης, αποτελεί έναν μοναδικό υδροβιότοπο πλούσιο σε πανίδα, πέστροφες, χελώνες, αποδημητικά πουλιά  κ.α., εκβάλλοντας στην Κυανή ακτή.

Η  ευρύτερη περιοχή του Κοιλιάρη είναι συνδεδεμένη με αναδεδειγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, μοναδικά στην Κρήτη όπως ο Μοναστηριακός Βενετσιάνικος Νερόμυλος Στύλου, η Μοναστήρα ή αλλιώς ο Ναός της Παναγίας Ζερβιώτισσας Στύλου, ο Ναός Αγ. Ιωάννη Θεολόγου και Αγ. Νικολαου Στύλου με το σπάνιο παλαιοντολογικό προϊστορικό απολίθωμα (πιθανά σκελετός θαλάσσιου Σειρηνίου) στον περίβολο και βέβαια ο Αγ. Ιωάννης ο Ριγολόγος σε μια περιοχή μαγευτική και κατάφυτη από αιωνόβια πλατάνια, τα “Πλατανάκια”.

Δηλώστε συμμετοχή και απολαύστε ένα υπέροχο απόγευμα

Γνωρίστε τον Κοιλιάρη και τα αξιοθέτα

Αίτηση Συμμετοχής